LOKACIJA

Studenci so podvrženi intenzivnim procesom urbane ureditve. Nekdanje mariborsko predmestje, poznano po številnih studencih, se hitro preureja v enega od najbolj kvalitetnih bivanjski prostorov v mestu. Območje Studencev odlikuje lega ob reki Dravi, neposredna bližina mestnega središča z upravnimi, izobraževalnimi, kulturnimi ustanovami (dostopnimi s kolesom ali peš) in dostopnost odprtih zelenih površin mesta.

OKOLICA

Dodano vrednost soseski daje umeščenost ne daleč stran od centra mesta in v okolju, ki nudi hiter dostop do prometnih povezav, izobraževalnih ustanov ter rekreacijskih površin, ki jih nudi obrobje mesta.  Zaključena celota soseske bo nudila visoko kvaliteto življenja in varnosti, posledično pa veliko možnosti preživljanja prostega časa.

Okolica je mirna ter sončna. Urbano območje v večini predstavlja pozidava individualnih stanovanjskih hiš ter nekaj gospodarskih objektov z mirno dejavnostjo.

Dostop do lokacije je urejen po javnih mestnih ter državnih cestah, v neposredni bližini je tudi železniška ter avtobusna linija mestnega in medkrajevnega potniškega prometa.

IZOBRAŽEVALNE USTANOVE

 1 min (50m)

VRTEC

OGLED POTI

 1 min (700m)

OSNOVNA ŠOLA

OGLED POTI

 6 min (2,4 km)

UNIVERZA

OGLED POTI

3 min (1,8km)

PEDAGOŠKA FAKULTETA

OGLED POTI

KOLESARSKE TER PEŠ POTI

 13 min (1,1km)

STUDENŠKA BRV

OGLED POTI

 1 min (100m)

DRAVSKA KOLESARSKA POT

OGLED POTI

 40 min (4km)

MARIBORSKI OTOK

OGLED POTI

OSTALA INFRASTRUKTURA

 9 min (3,8km)

ŽELEZNIŠKA POSTAJA

OGLED POTI

 9 min (3,7km)

AVTOBUSNA POSTAJA

OGLED POTI

7 min (1,5km)

UKC MARIBOR

OGLED POTI

 2 min (1,5km)

QLANDIA

OGLED POTI

3 min (1,5km)

POŠTA

OGLED POTI

2 min (1,6km)

TRGOVINA

OGLED POTI

 3 min (1,7km)

FITNES

OGLED POTI

 3 min (2km)

ATLETSKI STADION

OGLED POTI